Äntligen 5:ans växel

Igår körde vi upp till Durrës och efter nästan en vecka med smala och krokiga vägar fick vi uppleva jämna och breda som omväxling. Sträckan var drygt 10 mil och tog endast 3 timmar (ja, det är rekordsnabbt för att vara här ?).

Kusten på väg mot Durrës

Nu står vi på en riktigt häftig camping precis vid havet. Kamping Pa Emer heter den och är den dyraste vi bott på hittills, den kostar nästan 200 kronor/natt. Vi har oftast bott runt 100-lappen med el. Här finns det el, men den verkar väldigt svajig så vi drog ut vår sladd och använder istället våra batterier. Stället är helt klart annorlunda och har en egen ö som man når via en hög och lång bro. Om ni tror att det är nån lyxig camping så har ni dock fel, även om det är vackert så är det ganska primitivt och inte ens lamporna på toan funkade inte igår kväll…

Ön som ligger utanför campingen
Bron som går ut till ön

Det känns som att det blir nån natt till här så att Jan kan vila upp ryggen riktigt. Den är fortfarande inte 100 och blev knappast bättre efter några timmar i bilen. Nästa etapp ser just nu ut att bli Lake Skhoder i norra Albanien. Sedan blir det Montenegro och det ser vi fram emot. Det är riktigt vackert där! Precis som det alltid är när vi reser och som det absolut ska vara när man reser med eget fordon så tar vi dagen som den kommer.

Edvin leker i sanden, fotat igår kväll

Jag såg att mätaren visade att vi kört strax över 340 mil hittills och det var just det som kartan visade att totala sträckan skulle bli när jag gjorde en preliminär resrutt. Jag visste att det skulle plocka på med ganska många fler mil och det ska bli kul att se vad vi landar på totalt.