”Syri i kaltër” och en varm dag i Pärlan

Vilken dag! Började bra med Syri i kaltër, eller ”Blue Eye” som det också kallas. Vattnet var så fantastisk klart och färgerna var helt magiska. Namnet har det fått eftersom det är ett ställe i vattnet med djupt kristallklart blått vatten, som ett öga. Det kommer från en källa i berget, så vi fyllde upp våra flaskor med iskallt vatten! Det var väldigt vackert men det var inte så mycket att se runt omkring tyvärr. Jag hade väntat mig en nationalpark med lite olika gångvägar men det var bara att gå några minuter från parkeringen, så efter en iskaffe och lite glass åkte vi vidare.

Blue Eye
Kristallklart vatten vid Blue Eye

Vi fortsatte mot Sarande, där vi irrade runt alldeles för länge! Med smala gator och bilar som parkerat dubbelt i bredd var det inte helt lätt att ta sig fram. Backspeglarna smällde i några gånger… Staden verkade mysig, men vi hittade ingen bra camping där, utan det var ställen på asfalt och utan skugga. Inte optimalt när man reser med två små barn, så vi drog vidare norrut. Idag har det varit varmt och vägarna har slingrat sig upp och ner för bergen så det tar tid! Vi stannade på Bunec Beach och lagade lunch vid 14-tiden.

Betongbrygga, Bunec Beach
Edvin springer av sig efter att vi lagat lunch, Bunec Beach
Schysst rekvisita vid avfarten till Bunec Beach!

Efter maten körde vi vidare och nu har vi precis hittat en schysst camping vid Livadi Beach. Vi står perfekt i skuggan under några olivträd. Kvällsmaten står på spisen och vi sitter med en varsin öl och tittar på barnen när dom leker ?

I skuggan av Olivträden, Camping Moskato