Marknad i Canacona och föreställning på Bliss Circus

Precis som jag skrev i förra inlägget så fortsätter semesterdagarna att rulla på i samma mönster; yoga, häng på altanen, god mat och lek på stranden. Varje lördag är det marknad inne i Canacona. Prash, som jobbar på Leela Guesthouse, hade berättat att det främst fanns frukt, grönsaker men också lite kläder och annat smått och gott. I lördags var vi självklart tvungna att åka dit och se vad marknaden hade att erbjuda. Vi hade egentligen tänkt ta bussen, men den gick precis innan vi hann fram. Så då fick det blir rickshaw istället. Vi gick runt på marknaden en stund och fick med oss lite grejer hem: tvättvålar, jordnöts chikki (jordnötter som blandats med smält socker), mangogodis, kryddor och morötter (!). Alice äter all frukt och kan äta hur mycket som helst, Edvin däremot är mer kräsen. Hur kan jag ha fått ett barn som knappt äter mango?! Det är min stora gåta just nu… Men åter till marknaden, barnen fick välja vilken frukt dom ville och Edvin ropade snabbt morötter, så då fick det bli morötter 🙂 

På väg in till marknaden i Canacona
Frukt och grönt i mängder
Nöjd Edvin med morot på stranden

På kvällen tog vi en promenad på stranden efter att vi ätit. Barnen sprang barfota i sanden och lekte hela vägen till andra änden, som ligger en bra bit bort. När vi kom dit såg vi att det lyste massa lampor – det var visst Circus! Så spännande. Edvin satt med stora ögon och kollade när artisterna hängde i linor högt uppe i luften och gjorde konster. Det var så häftigt! Så fort någon applåderade så applåderade Edvin också. Så gulligt och kul att han blev så trollbunden! Alice somnade efter en stund, och precis mot slutet somnade Edvin också. Det blev en riktigt bra lördagskväll, om ni är i trakterna runt Palolem kan jag verkligen rekommendera er att gå och kolla på Bliss Circus. Det kostar 500 rupees för vuxna och jag tror att det är föreställning nästan varje lördag. För alla djurvänner så är det alltså endast artister som dansar, gör eldkonster och hänger i linor.

Jag hade inte med kameran, så denna suddiga bild får duga för att visa eldkonsterna på Bliss Circus

Nu har nedräkningen börjat, på lördag åker vi hemåt mot Sverige igen…