Nungwi Beach – bara ett stenkast bort och så mycket bättre!

Igår förflyttade vi oss några kilometer norrut till Nungwi Beach. Det var på denna stranden som Jan var på sist han var här för 15 år sedan. Skillnaden då mot nu är ganska stor, då var det bara några enklare bambuhyddor. Nu är det bättre bungalows och fler restauranger att välja på. Tur det! Innan vi bytte strand spenderade vi några lata dagar på Kendwa Beach, med några promenader varje dag och eftermiddagarna på stranden. Solen är stark här, så vi försöker vara vid vattnet och bada först efter klockan fyra på eftermiddagen. Innan dess håller vi oss helst i skuggan, under tak på någon restaurang vid vattnet.

På väg till en restaurang för att äta lunch…
Lunch på Kendwa Beach
På promenad, Kendwa Beach
I skuggan under en klippa
Edvin badar
Alice har somnat i min famn! Så mysigt!!

På fredagen tog Jan en Daladala (en lastbil med bänkar på flaket) ner till Stone Town och tog ut pengar. Enda bankomaterna på ön finns visst där och, som ni kanske vet vid det här laget, så är vi inte allt för noggranna med att kolla upp och planera så det hade vi såklart inte koll på. Här är Cash fortfarande King (det kostar mellan 5-7% i avgift att betala med kortet på de restauranger och ställen som accepterar kort) så Jan åkte ner till staden efter frukost. Han var borta ungefär 4 timmar och kom tillbaka lagom till lunch, med en bunt pengar…

Alice sov i mina famn och Edvin lekte i sanden när Jan var inne i staden
När Jan kommit tillbaka var han trött, så jag och barnen gick på promenad så att han fick vila

Några små strömavbrott är vardag här, men från torsdags kväll till fredag eftermiddag var alla ställen på Kendwa utan ström… Det innebar en varm natt, när inte ens fläkten på rummet fungerade. De ställen som är lite dyrare har oftast en generator, men inte vårt ställe, så det var bara att härda ut natten. För oss vuxna var det inga problem, men det är mindre trevligt att ha en varm liten barnkropp snurrandes runt i sängen natten igenom…

Tidig morgonpromenad, när solen precis gått upp…

På lördags morgon, efter frukost bestämde vi oss för att förflytta oss lite längre norrut till Nungwi Beach. Vilket bra beslut det visade sig vara! Vi fick tag i en bungalow precisa vid vattnet och det bästa av allt – den hade AC och kostade knappt mer än rummet i Kendwa. Självklart fick Jan ner priset en hel del, han är en mästare på att få bra pris!

Framme på Nungwi Beach… Edvin sa snällt efter maten ”får jag sova i stolen?”
Edvin och Alice leker i sanden precis innan solen börjar gå ner
Edvin målar i sanden…
Ett av barnens alster!

Vi hängde vid vårt ställe på dagen och på eftermiddagen gick vi ner till stranden. Så härligt att vara i och bada allihopa! Vi stannade på stranden fram tills solen gick ner… Det gjorde att vi kom ut lite sent för att äta kvällsmat. Vilket i sin tur ledde till att Alice somnade mellan tuggorna! Det såg så roligt ut, hon är ett sånt matvrak så att hoppa över ett mål mat går absolut inte för sig, trots att hon var dödstrött! Tills sist somnade hon helt och tappade sista biten mat på marken. Det får bli en lite tidigare middag idag!

Åh vad jag kommer sakna detta blågröna vatten!
Solnedgång
Morgonens promenad med Alice…

2 reaktioner till “Nungwi Beach – bara ett stenkast bort och så mycket bättre!”

  1. Det är så kul att läsa vad ni gör och se alla fina bilder!
    Vilken underbar huvudfoting i sanden!
    Kramar från oss❤️

    1. Tack! Bästa huvudfotingen ? Snart ses vi! Ska bli så kul att se både er och Vilde igen! Kram ❤️

Kommentarer är stängda.