Poolhäng, moving discotheques och en smak av ”Padang cuisine”

I tisdags tog vi oss ut till flygplatsen för att ta oss till Padang. Staden ligger på Sumatras västkust och är hubben för att ta sig vidare ut till någon av de 70 stycken öar som går under samlingsnamnet Mentawai.  Det är en stad som är känd för sin matkultur: Padang cuisine, som består av tre huvuddelar: ris, curry och chili. Självklart var vi tvungna att ta ett stopp i Padang för att testa denna specialité, som är den mest populära av Indonesiens olika matkulturer.

Edvin och Alice i taxi på väg från flygplatsen, Padang.

Padang även känd för sin färgstarka kollektivtrafik – Angkot minivan. Förutom passagerare finns det också plats för stora ljudsystem och högtalare som har gjort att de även fått ett annat namn – moving discotheques. Tydligen så brukar förarna modifiera sina bilar så mycket att det ofta görs räder av myndigheterna, men detta verkar bara stoppa dessa färg- och ljudstarka minibussar tillfälligt 🙂 Intresserad av att veta mer? Läs denna artikel i The Jakarta Post.

En av stadens alla Angkot minivan , Padang

För ovanlighetens skulle tog vi in på ett hotell med pool. Vi föredrar egentligen att bo på mindre ställen och gärna i en bungalow precis vid havet, men eftersom Padang är en relativt stor stad (ca 1 miljon invånare) så finns inte riktigt det alternativet här…  Eftersom Edvin har pratat om att få bada ända sedan vi landade i Jakarta så vi tänkte att nu jäklar ska han få bada 🙂 Eftermiddagen spenderades därför vid poolen. Vi fyra var helt ensamma, så barnen kunde plaska och springa runt som dom ville. Helt perfekt!

Poolen på hotellet, Padang
Edvin och Alice hänger vid poolen, Padang

Anledningen till att vi åkte till Padang var att ta oss vidare ut till Mentawai, men igår blev det ändrade planer, inget ovanligt alls när vi reser! Det hela började med att vi vaknade vid 9.30!! Ni som har barn förstår chocken 🙂 Eftersom färjorna ut till öarna går på morgonen så bestämde vi oss för att stanna i Padang en natt till. Detta beslut har gjort att vi nu helt tänkt om! Under dagen har vi funderat och läst på lite om Mentawai Islands, det i kombination med färjeschemat har gjort att vi valt att hoppa över ögruppen helt!

Fiskebåtar i floden vid hamnen, Padang.

Så just nu är planen att idag (torsdag) flyga någon annanstans. Igår var vi inne på Gili Islands, men idag lutar det åt Kuala Lumpur… Vem vet, om du kikar in här imorgon så har vi kanske ändrat oss igen…