Ny dag, nytt land: Slovenien & vackra Piran!

Nu har vi varit i flera pittoreska småstäder med blanka stengator och trånga gränder. Har vi tröttnat? Nej, dagens besök i Piran lyckades till och med överraska oss med den vackra vyn över staden uppifrån stadsmuren. Och Edvin har absolut inte tröttnat på att springa runt i gränder och nedför branta gator med blanka kullerstenar! 

Piran

Men vi backar bandet något. Vi körde från den, enligt oss, ocharmiga campingen i Rovinj och styrde mot Slovenien. Det blev en kort dag i Pärlan idag, under två timmar senare hade vi parkerat på Camper Stop Marina Portoroz (tack för tipset Julia!). Det kändes så jäkla skönt! Äntligen en liten camping igen och precid vid vattnet! Helt perfekt för Edvin! Massa båtar att spana in plus häftiga kranar, lastbilar, minigrävare och en stor grävmaskin. Det fanns dessutom en lekplats precis intill, men med havet så nära var inte ens lekplatsen så intressant ?

Lunch på Camperstop Marina Portoroz

Vi lagade lunch och hängde lite vid husbilen, sedan tog vi cyklarna in till staden Piran. Vi ställde cyklarna vid torget och promenerade upp till muren. Det var branta backar upp! Edvin kämpade på bra, men kanske främst Jan som drog upp vagnen…  

Fullfart ner för backen!
Stadsmuren från marken

Vy över staden uppifrån stadsmuren

Stadsmuren
Edvin spanar ut över Piran
Min fina familj!
Efter nån timme i stan cyklade vi tillbaka till campingen och grillade. Det kom en spansk familj och ställde sig bredvid oss på kvällen. Deras två barn och Edvin lekte på klipporna ända tills det började mörkna. Bästa dagen och kvällen på länge!
Jan och Alice grillar!
Kasta sten i havet och klättra på stenar är kul!