Ännu en (lång) dag i Pärlan!

I vanlig ordning betade vi av några mil igår också. Istället för att köra på A1:an som går igenom landet och är betalväg så körde vi längs med kusten. Öarna som ligger utanför kusten var otroligt karga, landskapet såg nästan ut som en öken. Vägen var kurvig och löpte längs med havet på ena sidan och bergen på den andra. Efter tre-fyra timmars körning stannade vi i byn Karlobag på lek- och lunchpaus! När barnen lekt av sig en timme drog vi vidare norrut. 

Lyckan när det finns massa lastbilar och brandbilar på lekplatsen!

Vi hade tänkt stanna ganska tidigt på eftermiddagen så att vi kunde hänga på stranden. Så blev det inte. Vi hittade ingen bra camping och barnen var nöjda i bilen, så klockan hann bli 17 innan vi stannade. Då tog vi lite mellanmål och handlade mat, sedan körde vi vidare. Nu var vi rejält trötta på att köra, men klockan var över 18 innan vi hittade en camping. Då hade vi hunnit ta oss ändå till Medveja ute på Istrienhalvön. På vägen körde vi igenom staden Opatilja, som var riktigt vacker och verkade vara hit man åker om man har pengar?! Det var häftig arkitektur, fina butiker och lyxiga hotell.

Det var så skönt när vi äntligen hittat en camping och parkerat på Auto Camp Medveja. Edvin fick bestämma vad vi skulle hitta på så vi gick och kastade sten i havet och sprang runt lite på campingen. 

Nu på förmiddagen har vi bara tagit det lugnt. Vi tog fram lite andra leksaker till barnen (tredje gången som dom åkt fram på 5 veckor…) så dom har suttit nöjda på en filt och lekt. Jag tror att vi alla behövde lite avkoppling! 

Vi har inte riktigt bestämt om vi ska dra vidare mot Rovinj idag eller om vi stannar här till imorgon. Efter Rovinj har reseplaneringen varit i princip obefintlig så vi ska sätta oss med kartan och se vart det bär av sedan…