Rozafa slott och ännu en cykeltur i Shkoder

Igår morses gav vi oss iväg upp till Rozafa slott, vägen upp bestod av hala kullerstenar och branta backar. Tur att Jans rygg är bättre så att jag slapp köra upp vagnen själv ?

På väg upp till slottet

Enligt sägnen så har slottet fått sitt namn av en kvinna som offrades för att skydda borgen och dess mur. När jag går runt i en gammal stad eller borg så försöker jag alltid tänka mig in i hur det vara att leva där. Alla fötter som nött de gamla blankslitna stenarna… Hela platsen går från att bara vara gammal sten och ruiner till att bli levande.

På väg in i andra tunneln! Rozafa slott
Ytterligare en… Rozafa slott

Vi hade tur som var där ganska tidigt så det var tomt på folk. Utsikten uppifrån var fantastisk och Edvin tyckte att det var kul att springa runt på alla stenar och i tunnlar och små öppningar i borgen.

Utsikt över staden
Utsikt över tredje borggården
Edvin och Jan kollar ner på vår camping, Legjenda
En smal svindlande trappa ner i mörkret… Tänk att gå här på kvällen utan ficklampa!
Lilla familjen!

På eftermiddagen igår (efter att äntligen ha tvättat upp alla tre maskiner tvätt vi samlat på oss!) cyklade vi ner till Gamla Stan här i Shkoder. Det var en mysig och pittoresk liten stad med små gränder, gamla kyrkor och moskéer. 

Vi cyklade runt i staden, stannade på lite olika lekplatser och till slut åt vi kvällsmat. Kvällen gick fort och det hade börjat skymma när vi svängde in på campingen. Då var alla fyra trötta, men belåtna med dagen.

Några killar vid ingången till stadens slumområde