Albanien 2008 vs 2017

Jag och Jan åkte, som ni säkert redan har koll på nu, på motorcykelsemester i Albanien för nästan 10 år sedan. Då var det någon som sa till oss ”Tanka fullt och kör rätt igenom landet”. Vilken tur att vi inte lyssnade på det rådet! Albanien var en av höjdpunkterna på resan och stränderna var magiska! Nu har nästan 10 år gått och vad har förändrats sedan sist? Folket är fortfarande lika gästvänliga, vi har inte mött någon som inte varit genuint trevlig mot oss!

Vy över strand i Albanien, fotat 2008
Bunkrar på stranden, fotat 2008

Det känns som att ekonomin har förbättrats en hel del, vägarna är mycket bättre och det går finare och nyare bilar på vägarna. Vägen vi körde över Llogara-passet hade fram till 2009 inte plats för möten på stora delar och hade mycket dåligt underlag. När vi körde med motorcykeln så de flesta av vägarna extremt dåliga, men vi märkte redan då att man börjat göra iordning vissa vägar och lägga asfalt.

Perfekt väg för en Africa Twin! Fotat 2008

Det verkar som att det fortfarande finns en hel del halvfärdiga hus lite överallt, men inte lika många som tidigare. Det var tydligen så att man slapp betala fastighetsskatt och huset inte var färdigt, kanske har det ändrats nu?

Varför byggs klart övervåningen om man inte måste? Fotat 2008

Det är fortfarande billigt här och det finns flera stränder med kritvit sand och turkost vatten som inte har blivit så exploaterade, men det är nog på gång. Vi har sett flera hotellbyggen längs med vägen, men det står många som inte har blivit färdigbyggda. Kanske har man byggt lite väl fort?

Jag minns sist att vi blev fruktansvärt besvikna på Kroatien när vi väl kom dit (var i Montenegro mellan, som vi älskade!). Fullt med turister och vi blev inte bemötta med samma vänlighet. När vi letade boende och berättade att vi skulle stanna en eller två nätter så skakade dom bara på huvudet och bad oss leta någon annanstans. Jag tror att det kommer bli liknande även denna gång, eller kanske ännu mer än sist? Vi får se… Om vi inte gillar det så kan vi ju bara köra vidare 🙂

2 reaktioner till “Albanien 2008 vs 2017”

  1. Åhh vad det ser härligt ut! Önskar att vi kunde komma ner en sväng och möta upp er!
    Vad roligt det är att läsa om hur ni har det och se alla fina bilder!
    Massor med kramar från oss

    1. Det hade varit så kul! Dra ner vet ja!! Kramar från oss alla! ?

Kommentarer är stängda.