Vad tycker vi (och barnen) om husbilslivet?

Nu har vi varit iväg två veckor och kört 300 mil, så nu har vi fått oss en uppfattning om hur det är att vara iväg på husbilssemester. Innan vi åkte hade vi endast varit ute en vecka i en hyrd liten camper på nya Zeeland för 8 år sedan (se menyn Våra resor – Oceanien).

Nya Zeeland, vintern 2008/2009

Så vad tycker vi då? Att sticka iväg i husbil passar oss perfekt! Vi gillar att röra på oss och inte stanna länge på ett ställe och vi gillar att vara spontana. När man har eget fordon blir det så enkelt att förflytta sig. Att man dessutom har plats för mat och allt annat man kan tänkas behöva (cyklar, vagn, kläder, listan kan göras lång!) gör det bara ännu bättre! Det är inte direkt som att försöka få plats med allt i några väskor på motorcykeln eller i varsin ryggsäck, här har vi gott om plats!

All packning, för en månads resa för två, nertryckt i några väskor. Albanien 2008
Två ryggsäckar och en vagn, all packning för en månad för 4 stycken (och då har vi plats med en resesäng och blöjor i ryggsäckarna…)

Hur funkar det då med två småbarn? Vi har släpat runt dom på resor runt världen sedan de bara var några månader, så resvana är dom redan. Jag tror att husbilssemester är lättare med barn än att resa på ryggsäcksresor. Även om det blir miljöombyte så äter och sover vi på samma ställe, i vår lilla Pärla. Vi åker inte buss, tåg eller rickshaw, utan alla mil spenderas i samma bilstol. Dom vänjer sig snabbt vi att sitta i bilen och skumpa fram. Vi kör några timmar i sträck och sedan stannar vi för en fika eller mat, efter det kan man köra några timmar till innan nästa stopp! Jag tror att barn vänjer sig vid det mesta och att det är bra att lära sig att man inte alltid kan få precis det man vill hela tiden. Hemma är det så enkelt att få allt serverat; barn behöver aldrig ”ha tråkigt” för när den risken finns så slängs en iPad fram. Riktigt så blir det inte när man är iväg och det tror jag är nyttigt.

Alice som ligger och sover gott i husbilen!

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att detta troligtvis inte är sista husbilssemestern för Lillafamiljenreser ?